Українці придбали рекордну кількість військових облігацій

  • Юлия
  • 17.05.2022 514

До купівлі військових ОВДП приєдналися понад 14 тисяч українців та представників бізнесу минулого тижня, повідомляє прес-служба Нацбанку.

За даними НБУ, в Україні встановлено рекорд не лише за кількістю покупців цінних паперів уряду, а й за показником володіння ними у відсотковому співвідношенні.

Повідомляється, що українці придбали таких цінних паперів на суму 5,7 млрд гривень – це 9,3% від загального обсягу придбаних військових ОВДП номінованих у гривні, 48 млн доларів – 33,9% від загального обсягу військових ОВДП номінованих у долари США та 26 млн євро – 14,8% загального обсягу ОВДП номінованих у євро.

У свою чергу, нерезиденти придбали цінні папери на суму 300,4 млн. гривень. Всього з початку війни до 16 травня Міністерство фінансів провело 30 аукціонів із продажу військових облігацій, завдяки чому відомство залучило до держбюджету майже 60 млрд грн, близько $144,1 млн і 176,5 млн євро.

Військові облігації є інвестиційним інструментом підтримки державного бюджету, доступним для приватних осіб, бізнесу та іноземних інвесторів.

У свою чергу кошти від облігацій, залучені до держбюджету України, використовуються на безперебійне забезпечення фінансових потреб держави в умовах воєнного стану — соціальні та оборонні. Аукціони з продажу військових ОВДП Міністерство фінансів проводитиме щовівторка.

До речі, днями Кабмін збільшив термін обігу військових облігацій з 15 до 30 років у рамках постанови №572.

Для повнішої інформованості населення про військові облігації Міністерство фінансів України запустило спеціалізований сайт з детальною інформацією.

Підписатися на розсилку

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що українців попереджають про нове інтернет-шахрайство.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284