Українські банки почали приймати цифрові паспорти

  • Юлия
  • 03.12.2020 758

Відкривати банківські рахунки за допомогою цифрового паспорту або закордонного цифрового паспорту в смартфоні можна з 1 грудня.

Так, користуватися послугою дистанційного відкриття рахунку українці можуть за допомогою програми «Дія», повідомляється в прес-службі регулятора в Facebook.

Так що тепер українцям не потрібно пред'являти фізичні документи - ID-карту або біометричний закордонний паспорт, в якщо у них є цифровий аналог в мобільному додатку «Дія».

На сьогоднішній день можливість віддаленого відкриття банківського рахунку з використанням цифрових документів в «Дія» вже доступна трьох банках - в Приватбанку, monobank і А-Банку.

До переходу на віддалений формат взаємодії з клієнтами готуються ще 42 банки. Банки зможуть користуватися цим методом лише після підключення до систем Міністерства цифровий трансформації, пише Minfin.

Проте, у банків, у яких шеринг цифрових документів поки не доступний, є можливість, як і раніше, запитувати у своїх клієнтів паспорт громадянина в звичайній формі, будь то паперовий документ або ID-карта.

Дистанційні послуги держслужб і банків доступні всім українцям, які мають біометричні документи – ID-картку і закордонний паспорт. Для того, щоб ними скористатися, необхідно встановити додаток «Дія» в своєму смартфоні, а потім верифікувати для отримання цифрового документа за допомогою системи BankID НБУ.

В цілому процес відкриття рахунку за допомогою цифрових документів досить простий: банк пропонує клієнту ідентифікуватися через систему BankID НБУ в додатку в «Дія», після вдалої ідентифікації клієнт бачить свої цифрові документи. Потім через захищені канали банк отримує дані клієнта, здійснить його додаткову фотофіксацію методом розпізнавання реальності особи і все – клієнт може користуватися послугами банку.

Підписатися на розсилку

Точно також клієнт може шерить копію цифрового паспорту або закордонного цифрового паспорту в будь-якому відділенні банку.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Visa випустить карту з кешбеком в біткоїни.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284