У «Діє» тепер можна подати декларацію, яка замінить 374 види документів

  • Юлия
  • 27.05.2022 496

На порталі державних послуг "Дія" запустили нову послугу для підприємців – декларацію для бізнесу.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федорів.

Повідомляється, що в період воєнного стану декларація замінить 374 види різних дозвільних документів, включаючи ліцензії, сертифікати, свідоцтва, посвідчення та укладання.

«Якщо ви власник маленької кав’ярні, то раніше вам потрібно було сходити до шести різних держорганів і зібрати близько 25 паперових документів: дозвіл на зовнішню рекламу, ліцензію на право роздрібної торгівлі та інші. Цей бюрократичний квест тривав до 75 днів. У “Дія” це один електронний документ за 3 хвилини”, – поділився Михайло Федоров.

На порталі державних послуг повідомляється, що еДекларацію можуть подати вже чинні ФОП або керівники юридичних осіб. Зокрема, це власники бізнесу, у яких закінчився термін дії дозвільних документів, ФОП, які через війну змінили місце ведення бізнесу та підприємці, які змінили вид діяльності.

Міністр резюмував, що декларація навіть не потребує розгляду чиновника. Це зручно, швидко та без нервів. Можна відразу працювати, а не чекати на рішення 10 днів.

Зазначається, що слуга реалізована Міністерством цифрової трансформації разом із Мінекономіки та Офісом ефективного регулювання BRDO.

Підписатися на розсилку

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у травні українці стали частіше знімати готівку за кордоном.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284