У карантин в Україні відзначається зростання ринку кредитних послуг

  • Юлия
  • 06.01.2021 1019

В Україні продовжує зростати ринок фінансових послуг, в тому числі зростає попит на кредити.

За даними НБУ, українці активно беруть кредити, особливо в період пандемії COVID-19. У повідомленні регулятора йдеться, що сьогодні в Україні працює 1414 фінансових компанії, ломбарди і компанії-лізингодавці.

НБУ проаналізував результати їх діяльності за минулий рік, згідно зі звітами, ринок фінансових послуг виріс.

Так до 66 млрд гривень (на 15%) зріс обсяг позик, виданих небанківськими фінкомпаніями за 9 місяців 2020 року. Доречі, до кінця року компанії «наздогнали і перегнали» обсяги видачі докарантинного періоду.

Факторинг також стає все більш популярним – обсяг послуг зріс до 63 млрд гривень (на 38%) за 9 місяців. В тренді залишається як факторинг, так і колекторська діяльність.

А ось що стосується ринку ломбардів і компаній-лізингодавців, їх послугами українці стали користуватися менше – в середньому на 9%.

Споживачі фінансових послуг надають перевагу дистанційному отриманню послуг. Наприклад, онлайн-кредити складають близько 3/4 всіх позик українців за 9 місяців 2020 року.

Найбільшим попитом користуються мікрокредити – позики на невеликі суми на термін до 1 місяця.

За даними НБУ, близько 85 компаній з 234 пропонують своїм клієнтам можливість взяти кредит онлайн без відвідування відділення, що істотно спрощує надання послуг в карантин, зокрема, в локдаун.

При цьому ринок фінкомпаній, що пропонують послуги кредитування, активно зростає. В самому кінці року небанківський ринок фінпослуг поповнили три нові учасники.

Підписатися на розсилку

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що товарообіг на маркетплейсах України в 2020 році зріс на 50,2%.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284