У НБУ підрахували кількість учасників фінансового ринку

  • Юлия
  • 12.01.2021 798

Наприкінці 2020 року кількість банків і фінансових установ в Україні зменшилася.

За даними регулятора, в Україні діють 73 банки і 2065 учасників ринку небанківських фінансових послуг, з яких 6 припинили діяльність в кінці 2020 року.

На сьогоднішній день на ринку присутні 1020 фінансових компаній, 302 ломбарда, 322 кредитних спілки, 190 ризикових і 20 лайфових (страхування життя) страховиків, 146 лізингових компаній і 65 страхових брокерів.

Згідно з підрахунками НБУ, на платіжному ринку працюють 36 платіжних систем, створених резидентами. А також 13 міжнародних платіжних систем, створених нерезидентами.

Небанківський ринок дуже динамічний, навіть в умовах протиепідемічних заходів. Кілька фінансових компаній покинули ринок наприкінці року за власною ініціативою, в той же час зареєстровано 6 нових фінкомпаній.

Фото: bank.gov.ua

Крім того, чинним учасникам ринку фінпослуг видано 10 нових ліцензій, серед яких ліцензії на послуги в сфері страхування, надання коштів у позику, в тому числі на умовах фінансового кредиту, на проведення валютних операцій, надання послуг з фінансового лізингу, надання послуг з факторингу, надання гарантій і надання банкам послуг з інкасації.

Варто зазначити, що в грудні в Нацбанк надійшла досить велика кількість заяв про анулювання ліцензій. Здебільшого продовжує зростати кількість заяв фінкомпаній на відкликання ліцензій на надання гарантій, по інших напрямках змін немає.

Підписатися на розсилку

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Європейська бізнес-асоціація озвучила, які компанії найбільше постраждають через коронакризу.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284