У НБУ з’явився комітет з регулювання ринків НФУ

  • Юлия
  • 05.08.2020 1125

Як повідомляє прес-служба регулятора, в НБУ створено Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг.

Комітету делеговані основні повноваження з нагляду за НФУ з ініціативи Правління Національного банку.

Відзначається, що новостворений Комітет буде реалізовувати основний нагляд і регулювання діяльності небанківських фінансових послуг.

Отже, чим же буде займатися комітет? Повідомляється, що до його основних завдань буде відноситись вирішення питань нагляду та регулювання, а також забезпечення ліцензування та реєстрації учасників ринку. Крім того, до компетенції комітету відноситься застосування заходів впливу та штрафних санкцій до фінустанов за порушення, а також питання забезпечення захисту прав споживачів небанківських фінансових послуг, пише minfin.

За даними Нацбанку, Комітет також буде займатися координацією роботи підрозділів з нагляду, визначення тенденцій розвитку фінансових ринків, а також надаватиме правлінню НБУ відповідні пропозиції.

Підкреслюється, що новостворений орган отримає право приймати рішення з таких питань, як застосування заходів впливу за порушення в сфері захисту прав споживачів, ліцензування та реєстрації НФУ та інших учасників небанківського фінансового ринку. Також до числа обов’язків Комітету буде ставитися узгодження або відмова в придбанні істотної участі в банках, ідентифікація і визнання небанківських фінансових груп, а також питання порушення законодавства в сфері фінансового моніторингу.

Підписатися на розсилку

За даними Нацбанку, до складу комітету увійшли керівники профільних департаментів, що займаються небанківськими фінансовими установами. Нагадаємо, раніше ми писали про те, що перекази в Україну скоротилися на 8,5%.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284