В Україні хочуть ввести покарання за ухилення від сплати всіх платежів

  • Юлия
  • 07.07.2020 1086

Українські депутати подали на розгляд законопроект № 3087-д, в якому пропонують створити Бюро економічної безпеки (БЕБ) і внести покарання за несплату низки платежів.

Очікується, що БЕБ об'єднає функції Податкової міліції з економічною частиною СБУ.

Депутати пропонують ліквідувати Податкову міліцію, створивши Бюро. Це дозволить оптимізувати структуру і чисельність органів, які ведуть боротьбу зі злочинами в економічній сфері, усунувши дублювання їх функцій.

Автори законопроекту наголошують, що запропонована модель боротьби з економічними злочинами буде більш ефективною, а також істотно зменшить податковий тиск на платників податків.

Відзначається, що основними завданнями БЕБ буде виявлення і розслідування економічних злочинів, таких як протидія законній підприємницькій діяльності, ухилення від сплати податків, доведення банків до неплатоспроможності, доведення до банкрутства, шахрайство з фінансовими ресурсами, махінації з базами даних вкладників і цінними паперами, злочини, пов’язані з банківською і комерційною таємницею, а також інсайдерською інформацією, незаконне використання торговельних марок і незаконна приватизація.

Пропонується покласти на даний орган обов’язки комплексної протидії таким злочинам, виведення коштів, тінізації економіки та ін.

Крім того, депутати пропонують криміналізувати ухилення від сплати будь-яких платежів, в тому числі обов’язкових, і внести до Кримінального кодексу статтю про шахрайство з ПДВ.

Підписатися на розсилку

Акцентується, що законопроект не впливає на порядок проведення податкових перевірок, оскільки це не відносилося до функцій Податкової міліції.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Нацбанк створив реєстр небанківських фінансових установ.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284