В Україні з’явився електронний реєстр ліцензій на гривневі перекази

  • Юлия
  • 18.05.2020 1078

Для ведення діяльності з переказу грошових коштів в гривні тепер не обов'язково отримувати «паперову» ліцензію, досить електронної.

Національний банк вводить реєстр ліцензій в електронному вигляді на переказ коштів у гривні без відкриття рахунків.

Таким чином, НБУ скасував послуги з переоформлення ліцензії та видачі дубліката документа.

Що стосується діючих ліцензій, вони залишаються в силі, змінювати їх немає необхідності, а їх термін дії як і раніше не обмежений. Відомості про всіх зареєстрованих учасників ринку в системі вже є в реєстрі, тому нічого робити власникам паперових ліцензій не потрібно. При необхідності, власники паперових ліцензій в будь-який час можуть отримати відповідну виписку з нового електронного реєстру безкоштовно.

У НБУ відзначають, що мета цих нововведень – зниження документального навантаження на українських учасників ринку. Таким чином, НФУ більше немає необхідності подавати до Нацбанку для узгодження інформаційну довідку про порядок та умови надання послуг з переказу коштів.

Підписатися на розсилку

Варто нагадати, що раніше НБУ скоригував правила фінмоніторингу – збільшив граничну суму валютних операцій зі спрощеним наглядом до 400 тисяч гривень з 150 тисяч.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Нацбанк розповів, як буде регулювати ринок ломбардів.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284