В Україні з’являться два фонди для підтримки бізнесу

  • Юлия
  • 10.11.2020 690

Кабмін планує створити два фонди для підтримки бізнесу в Україні - Фонд гарантування кредитів і Фонд фондів для спрощення доступу малого та середнього бізнесу до фінансування.

Про дані нововведення йдеться в Національній стратегії економічного розвитку до 2030 року.

Так, в вектори економічного розвитку до 2030 року уряд заклав створення Фонду гарантування кредитів – єдиного інтегрованого гарантійного інструменту. Він буде орієнтований на високоризикові малі і середні підприємства або з недостатнім рівнем фінансування.

Відзначається, що до ряду таких підприємств пропонується віднести інноваційні, творчі та культурні сектора, а також підприємства, що переходять від ресурсо- та енергоємних моделей до більш стійких, які застосовують цифрові і інноваційні методи ведення бізнесу, пише finclub.

Крім цього, уряд планує спрощення для малого і середнього бізнесу доступу до капіталу шляхом створення державного Фонду фондів. Він стане своєрідним механізмом ризиків / винагород для збільшення розміру фондів.

За даними Кабміну, якірною інвестицією для Фонду фондів може виступати держфінансування. Відзначається, що додаткове фінансування від міжнародних фінансових організацій та від інших держав при цьому буде сприяти залученню приватних інвесторів в МСБ.

Варто нагадати, що прем’єр-міністр Денис Шмигаль представив економічний аудит країни і вектори економічного розвитку України до 2030 року.

Підписатися на розсилку

Крім цього, він анонсував презентацію Стратегії економічного розвитку на наступне десятиліття в першому кварталі 2021 року.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що соцінженерія – «улюблений інструмент» платіжних шахраїв в Україні.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284