В Україні прогнозують зростання конкуренції кредитних карток

  • Юлия
  • 24.07.2020 952

На думку банкірів, незабаром за клієнтів будуть боротися не тільки українські банки, але і фінансові компанії.

Зростання на ринку кредитних карток очікується в тому випадку, якщо Нацбанк дозволить НФУ вести рахунки клієнтів і випускати платіжні картки.

Банкіри відзначають, що пережили кілька криз і працюють вже не перший рік, проте нинішня криза навряд чи дозволить залишити свої позиції.

На думку експертів, ті, хто має намір залишатися кредитному бізнесі, повинні знайти аргументи для свого клієнта, навіщо йому обслуговувати свій борг вчасно. Також мають навчитися продавати електронні платіжні картки, які будуть «прилітати» клієнту в додатку або СМС-повідомленні.

Очікується, що на підставі BankID банк повинен мати можливість ідентифікувати клієнта, відкрити йому віртуальний рахунок і встановити на цій карті кредитний ліміт.

Таким чином, клієнт матиме можливість завантажити карту в свій мобільний гаманець і розплачуватися без обмежень там, де йому необхідно.

На даний момент Нацбанк подібні операції не дозволяє, але це питання часу, на думку експертів. Тому всі, хто не навчиться це робити, будуть втрачати позиції на ринку.

Підписатися на розсилку

Крім того, очікується, що фінансові компанії зможуть скласти конкуренцію банкам на ринку кредитних карт. На даний момент вони працюють в іншому правовому полі, проте в тому випадку, якщо до них будуть висуватися такі ж високі вимоги, як до банків, то вони зможуть ставити гідну конкуренцію.

Експерти впевнені, що якщо фінкомпаніям дозволять вести рахунки клієнтів і випускати платіжні картки – це змінить баланс сил на кредитному ринку.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Україні введуть фінмоніторинг віртуальних активів.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284