В Україні введуть фінмоніторинг віртуальних активів

  • Юлия
  • 24.07.2020 941

Найближчим часом Мінцифри планує впровадити фінансовий моніторинг віртуальних активів.

За даними Міністерства цифровий трансформації, дана міра дозволить перевіряти походження транзакцій.

Таким чином, з цією метою Мінціфри підписало Меморандум з одним з провідних світових виробників програмного забезпечення для моніторингу операцій з віртуальними активами - компанією Crystal Blockchain B.V.

Навчати професійному моніторингу транзакцій з віртуальними активами фахівців міністерства будуть протягом тижня.

В майбутньому це дозволить ефективно впроваджувати процедури фінмоніторингу з метою підвищення прозорості ринку.

Як повідомляється в Міністерстві цифровий трансформації, на даний момент українські банки, приватні та урядові структури користуються аналітичним програмним забезпеченням компанії Crystal для моніторингу фінансових операцій.

Варто нагадати, що разом з блокчейн-спільнотою Міністерство розробляє законопроект, завдяки якому можна буде запобігти різному трактування податкових зобов’язань та внести зміни до Податкового кодексу України.

Підписатися на розсилку

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що заробила комерційна модель системи BankID. Крім фінансової мотивації, українські банки отримують і ряд інших переваг приєднання до Системи BankID НБУ. Зокрема, підвищується лояльність клієнта до банку, який здатний запропонувати необхідний і новий сервіс. До того ж, це сприяє більшому поширенню банківських послуг серед населення. За даними НБУ, досить активний інтерес до сервісу зараз виявляють небанківські фінансові установи.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284