В Україні вводять систему автоматизованого арешту рахунків боржників

  • Юлия
  • 04.11.2020 1789

Мін'юст запровадить систему автоматизованого арешту банківських рахунків боржників, повідомив міністр юстиції Денис Малюська в ході 9 українського банківського форуму.

Міністр закликав банківське співтовариство приєднатися до системи автоматизованого арешту рахунків, акцентувавши, що зараз ця система абсолютно добровільна.

Як повідомив Денис Малюська, якщо банк приєднується до даної системи, то арешт рахунків боржників в цій установі буде відбуватися автоматично.

Міністр зазначив, що виконавцю достатньо натиснути кілька кнопок на своєму комп’ютері, щоб необхідні рахунки були заарештовані. Звичайно ж, це може спочатку негативно позначитися на лояльності клієнтів, так як вони будуть розуміти, що їхні рахунки можуть бути заарештовані миттєво.

Проте, чим більше банків приєднається до даної системи, тим менше ймовірність, що боржники зможуть ховати свої гроші де-небудь ще.

Крім того, експерт додав, що боржники не зможуть уникати виконання зобов’язань, якщо всі банки або велика їх частина приєднаються до системи. Дана система, за його словами, зробить стягнення боргів в рази швидше і ефективніше. Це стосується і стягнення з державного сектора.

Міністр підкреслив, що Мін’юст готовий надати всю технічну підтримку. У тому випадку, коли люди платять борги миттєво, система працює ідеально.

На даний момент з цією системою автоматизованого арешту рахунків вже працюють 4 українські банки. Міністр висловив прохання іншим банкам також долучатися до системи.

Підписатися на розсилку

Варто відзначити, що на даний момент банки блокують рахунки своїх боржників в установленому порядку: тільки після постанови суду або на вимогу виконавчої служби.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Україні скоротилася частка проблемних кредитів.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284