В Україні зросла кількість фрилансерів, які працюють з іноземними клієнтами

  • Юлия
  • 13.09.2021 2606

За даними додатку для фрилансерів Fairo, українським фрилансерам надійшло близько 2 млрд. доларів від зарубіжних клієнтів за 6 місяців.

Повідомляється, що українці все частіше стали працювати з іноземними клієнтами.

Зокрема, за 6 місяців 2021 року проектним дистанційним працівникам заплатили 1 979 млн доларів. Це на 261 млн доларів більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Відзначається, що число фрилансерів, які співпрацюють з іноземними клієнтами, зросла в Харкові і Львові - їх стало більше в 1,5 рази, в Києві - на 23%, а в Одесі - на 35%.

Іноземний ринок праці залучає українських фахівців вищими окладами. Наприклад, IT-працівники в середньому отримують 25-50 доларів на годину, в той час як в Україні – 26 доларів на годину, пише ubr.

Крім цього, привабливим аспектом є той факт, що працюючи з іноземними замовниками, українці отримують оплату в доларах або євро.

Проте, частина заробітку у валюті іноді «з’їдають» курсові коливання, крім того, фрилансери скаржаться на зміни в податковому законодавстві та нестабільність економічної ситуації в Україні.

Варто зазначити, що за прогнозом НБУ, перекази трудових мігрантів в 2021 році збільшаться приблизно до 13,3 млрд доларів – на 11% – за рахунок відновлення економік країн призначення трудових мігрантів та спрощення умов перетину кордону завдяки прискоренню темпів вакцинації.

Підписатися на розсилку

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Україна братиме участь в пошуку офшорних рахунків.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284