В умовах адаптивного карантину настрої бізнесу покращилися

  • Юлия
  • 19.10.2020 756

На фоні продовження адаптивного карантину бізнес послабив негативні очікування щодо подальшого економічного зростання в Україні.

Так, згідно з даними звіту НБУ про ділові очікування підприємств України за III квартал 2020 року, індекс ділових очікувань вже перетнув нейтральну оцінку і склав 100,8%, проте ще не повернувся на докарантинний рівень.

Відзначається, що підвищення відбулося за рахунок того, що покращилися оцінки загальних обсягів реалізації продукції власного виробництва, а також за рахунок інвестиційних витрат на машини, обладнання, інвентар та через фінансово-економічний стан підприємств.

Проте, підприємства все ж продовжують очікувати скорочення обсягів виробництва товарів і послуг в наступні 12 місяців. Але при цьому вони менш песимістичні, ніж раніше.

Так, останнє опитування НБУ проводив з серпня по вересень серед керівників 696 підприємств. Дане опитування репрезентативне за основними напрямами і видами діяльності, за кількістю працівників і розмірами підприємств.

За даними РБК-Україна, керівники українських підприємств прогнозують зменшення кількості працівників протягом наступних 12 місяців.

Підписатися на розсилку

Варто нагадати, що керівники українських підприємств очікують середнє значення обмінного курсу через 12 місяців на рівні 28,99 грн / долар.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що українці менш активно беруть в банках гривневі кредити.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284