Visa: коли кожен другий магазин перестане приймати готівку?

  • Юлия
  • 25.01.2022 382

Згідно з результатами дослідження Visa, протягом найближчих двох років близько 25% споживачів повністю перейдуть на безготівкові платежі.

Отже, дослідження Visa було проведено у грудні 2021 року серед 5 тисяч споживачів та 2 250 продавців у дев'яти країнах світу, повідомляє компанія.

Згідно з опитуванням, кожен четвертий споживач у всьому світі збирається повністю перейти на безготівкові платежі протягом наступних двох років.
Про це заявило близько 25% споживачів.
Водночас кожен другий респондент зазначив, що це відбудеться лише протягом найближчих 10 років – таку думку висловили 53% споживачів. У свою чергу близько 16% повідомили, що вже перейшли виключно на цифрові методи оплати.

У дослідженні Visa Global Back to Business Study йдеться про те, що 41% підприємств малого бізнесу мають намір повністю перейти на безготівкову форму оплати до 2024 року. А 64% представників бізнесу передбачають скоріше десятирічну перспективу переходу. Разом з тим уже перейшли на безготівковий розрахунок 18% представників бізнесу, пише psm7 з посиланням на дослідження.

Так, майже кожен четвертий власник малого бізнесу, який взяв участь у дослідженні, зазначив, що планує приймати платежі в цифрових валютах, у тому числі криптовалютах – таких як біткоїн. А «ключовим для зростання бізнесу» вважають ухвалення нових форм розрахунку майже три чверті – а саме 73%.

Повідомляється, що у 2021 році 59% представників покоління Z, 55% мільйонів, 38% представників покоління X та 19% – покоління бебі-бумерів зазнавали труднощів з оплатою товарів у тих магазинах, де не встановлені термінали для прийому карток або NFC-платежів.

Зазначається, що дослідження було проведено на замовлення Visa у грудні 2021 року компанією Wakefield Research.

Підписатися на розсилку

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що українці активно переходять на електронні квитки «Укрзалізниці».

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284