Власників електронних гаманців зобов’язали пройти ідентифікацію

  • Юлия
  • 28.04.2020 972

В рамках чинного законодавства власникам електронних мобільних гаманців дали час до кінця року на ідентифікацію.

За даними директора департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку НБУ Олексія Шабана, власники електронних мобільних гаманців матимуть можливість і в подальшому здійснювати розрахунки і перекази в стандартному режимі.

Новий закон про фінмоніторинг передбачає спрощену ідентифікацію, повідомляють в НБУ.

Для проходження процедури досить ідентифікаційного коду та паспорта. Крім того, фахівці підкреслюють, що будь-які окремих вимог до мобільних операторів не передбачені.

Українці все одно можуть оплачувати за допомогою електронних гаманців послуги, покупки та ін. Однак протягом 8 місяців власникам необхідно пройти перевірку.

Відзначається, що правила ідентифікації будуть прописані платформами, на базі яких існують електронні гаманці.

Варто нагадати, що з сьогоднішнього дня вступив в силу новий закон про фінмоніторинг, який передбачає більш ретельні перевірки українців.

Але при цьому вимоги перевірки більшості операцій залишаються мінімальними, під фінмоніторинг потраплятимуть виключно високоризикові угоди.

Підписатися на розсилку

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Google розробив оплату «онлайн-чайових», але впроваджувати передумав.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284