За березень українці зняли 3,8 млрд гривень на касах супермаркетів

  • Юлия
  • 06.04.2022 455

Як повідомляє Нацбанк, обсяги видачі готівки через каси торгових підприємств за березень 2022 року сягнули близько 3,8 млрд грн.

Регулятор повідомляє, що всього за місяць українці здійснили приблизно 2,7 млн. таких операцій з платіжними картками.

Повідомляється, що середній чек однієї операції зняття готівки на касі – близько 1400 грн. Таким чином, у березні в середньому щодня відбувалося до 88 тисяч операцій на касі зі зняття коштів на суму понад 124 млн. гривень.

Так, для своїх клієнтів таку можливість налаштували 25 українських банків-емітентів платіжних карток. За даними НБУ, кількість POS-терміналів, які підтримують цей функціонал, становить щонайменше 35 тисяч штук.

Повідомляється, що свої POS-термінали для таких операцій налаштували шість банків-еквайєрів: АТ Райффайзен Банк, АТ КБ Приватбанк, АТ Ощадбанк, Акціонерний банк Південний, АТ Альфа-Банк, ПАТ Банк Схід ».

Як правило, українці знімали готівку при розрахунках у великих торгових мережах. Зокрема, у супермаркетах Сільпо, АТБ, Varus, Fozzy, Фора та Novus. Крім того, для зняття готівки активно використовувалися мережі аптек та АЗС.

Варто нагадати, що з початку війни Нацбанк рекомендував торговим підприємствам надати клієнтам можливість зняття готівки у торгових мережах та магазинах для забезпечення потреб населення.

У свою чергу, банки та платіжні системи активно підтримали цю ініціативу. На даний момент понад 1000 торгових підприємств по всій Україні готові видавати готівку під час використання платіжної картки.

Проте до кінця березня обсяги та кількість подібних операцій поступово знижувалися. Протягом останнього тижня в середньому щодня відбувалося понад 61 тис. таких операцій на суму майже 90 млн. гривень.

Підписатися на розсилку

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що близько половини українців перестали платити за кредитами.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284