Затримано інтернет-шахрая, який продавав дитячі конструктори

  • Юлия
  • 03.11.2020 816

Чоловік створив фейкові інтернет-магазини і брав стовідсоткову передоплату за неіснуючий товар.

За даними української кіберполіції, зловмисникові загрожує до восьми років за ґратами.

Відділ протидії кіберзлочинності Києва спільно зі слідчими Дарницького управління поліції викрили чоловіка в інтернет-шахрайстві.

За попередніми даними поліції, 23-річний фігурант обманював громадян, продаючи на власноруч створених сайтах дитячі конструктори.

Псевдо-торговець брав повну передоплату на карту, після чого зв’язок з ним пропадав, а товарів покупцям він не відправляв.

За підрахунками правоохоронців, зловмисник ошукав 11 покупців на суму, більше ніж 200 тисяч гривень. Повне коло потерпілих і остаточна сума збитку встановлюється.

В ході обшуку, проведеного за місцем проживання затриманого, у якості речових доказів вилучені ноутбуки, жорсткі диски, мобільні телефони та банківські картки, які компрометують фігуранта. Всі докази направлені на проведення відповідних експертиз.

Варто нагадати, що це одна з найпоширеніших схем шахрайства в Україні. Щоб знизити ризики та не стати жертвою такого обману, рекомендується дотримуватися простих правил:

– користуйтеся післяплатою;

– не вводьте свої платіжні дані на незахищених сайтах (без «замочка» в адресному рядку)

– перевіряйте підозрілі сайти на спеціальних сервісах, наприклад, в black-last асоціації ЕМА.

– читайте відгуки про продавця, перш ніж купити товар на невідомому сайті

Підписатися на розсилку

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Україні скоротилася частка проблемних кредитів.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284