Amazon запустить в своїх магазинах технологію оплати долонею

  • Юлия
  • 30.09.2020 1358

Компанія запускає в своїх роздрібних магазинах технологію оплати товарів долонею.

Відзначається, що онлайн-ритейлер також планує продавати технологію Amazon One іншим бізнесам, які зможуть використовувати її в магазинах, на стадіонах, в офісних будівлях.

Як відомо, технологія оплати Amazon One ідентифікує власників банківських карток за індивідуальними особливостями долоні – по лініях, вигинах рук і узорах вен. У кожної людини ця комбінація унікальна, вона і створює неповторний «відбиток долоні», пише The Verge.

Спочатку технологія буде застосовуватися в магазинах Amazon в Сіетлі, пізніше – в інших містах і країнах. За попередніми даними, онлайн-ритейлер веде активні переговори з низкою потенційних клієнтів, які виявили бажання використовувати подібну технологію.

Повідомляється, що компанія Amazon віддала перевагу не іншим способам ідентифікації, а саме технології розпізнавання долоні з міркувань безпеки і конфіденційності. На думку віце-президента з фізичного ритейлу Amazon Діліпа Кумара, розпізнавання долоні вважається більш конфіденційним, ніж інші біометричні альтернативи. Для оплати товарів необхідно, щоб людина навмисно зробила жест, тримаючи долоню над пристроєм певним чином.

Підписатися на розсилку

Для сканування зображень використовується обладнання з алгоритмами комп’ютерного зору. Для того, щоб оплатити покупку за допомогою Amazon One, досить номер банківської картки і телефону. За даними компанії, в тому випадку якщо користувачі передумають користуватися сервісом, вони при бажанні можуть видалити свої біометричні дані з бази компанії.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Нацбанк розробив критерії оцінки ступеня ризику для НФУ.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284