Антимонопольний комітет дозволив платіжним системам знизити інтерчейндж

  • Юлия
  • 11.11.2021 2120

АМКУ дозволив платіжним системам MasterCard та Visa зменшити міжбанківську комісію.

Через кілька місяців комітет ухвалив рішення щодо меморандуму міжнародних платіжних систем із Нацбанком, який передбачає поступове зниження інтерчейнджу до 0,9%.

Про це у facebook написала голова АМКУ Ольга Піщанська. За її словами, на засіданні комітету ухвалили рішення про надання дозволу на узгоджені дії зі зменшення міжбанківської комісії (інтерчейндж) компаніями MasterCard та Visa.

Інтерчейндж – це комісія, яку банк торгової точки (еквайєр) сплачує іншому банку (емітенту), картою якого розрахувалися.

Піщанська додала, що подробиці будуть оприлюднені пізніше на сайті АМКУ. «Зростання безготівкових платежів, зменшення витрат споживачів послуг еквайригу – бути!», – написала вона у соціальній мережі.

Меморандум, підписаний Національним банком, Visa та Mastercard, передбачає поступове зниження ставок з 1,2% у липні 2021 року до 0,9% у липні 2023 року.

Раніше повідомлялося, що комітет виступив проти регулювання комісії на державному рівні, що передбачалося проектом №4364 про платіжні послуги. Згодом депутати виключили цю норму з документа, всупереч вимогам ритейлерів знизити максимальний розмір еквайрингу. Після вивчення питання АМКУ схвалила зниження міжбанківської комісії.

Підписатися на розсилку

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Facebook вигадали, як обійти комісію Apple App Store.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284