Apple Face ID вже розпізнає користувачів по малюнку лицьових вен

  • Юлия
  • 27.07.2020 1095

Компанія Apple продовжує вдосконалення своєї візуально-біометричної системи ідентифікації користувачів Face ID.

За даними компанії, остання розробка покликана зробити абсолютно неможливою розблокування пристрою близнюками або людьми зі схожою зовнішністю.

Повідомляється, що компанія має намір досягти цієї мети шляхом сканування малюнка вен на обличчі, який у кожної людини абсолютно унікальний, як і відбитки пальців.

Незважаючи на те, що Face ID і Touch ID, системи, призначені для біометричного захисту даних користувача, відмінний інструмент для збереження конфіденційності, такий захист все ж вдається обійти в одиничних випадках.

Відповідно, компанія Apple планує звести до нуля таку можливість шляхом додавання фіксації розташування вен під шкірою обличчя в Face ID.

Відзначається, що на цьому тижні Управлінням по патентам і товарним знакам США був опублікований патент компанії Apple, який детально описує цю технологію. Вени на обличчі власника девайса будуть просвічуватися інфрачервоним датчиком і зчитуватися.

Більш того, повідомляється, що датчик буде зчитувати додаткові особливості, які приховані під шкірою обличчя. Незважаючи на те, що це поки тільки патент, фахівці стверджують, що наявна технічна база дозволяє впровадити нові можливості вже в найближчому майбутньому.

Варто відзначити, що Apple – не єдина компанія, яка займається розробками технологій глибокого сканування осіб. Наприклад, виставці IFA в 2019 році компанія Huawei демонструвала подібну технологію на основі фронтальної камери смартфона і ШІ, яка дозволяє досить точно вимірювати по обличчю користувача кров’яний тиск.

Підписатися на розсилку

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Україні прогнозують зростання конкуренції кредитних карток.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284