Банки не поспішають підключатися до системи автоматичного арешту рахунків

  • Юлия
  • 23.02.2022 580

Наразі до системи електронної взаємодії з банками підключено двадцять українських банків.

За даними заступника міністра юстиції Андрія Гайченка, банки не поспішають підключатися до системи автоматичного арешту рахунків боржників. Більше того, два – відключилися.

За словами Гайченка, імовірно, клієнти банків дали знати, що їм це не треба і вони б хотіли, щоб банк отримував постанову про арешт коштів на папері, щоб боржник встиг вивести кошти з рахунку.

На даний момент до системи підключено ПриватБанк, Універсал Банк, ОКСІ Банк, Таскомбанк, Індустріалбанк, Банк Схід, ПроКредит Банк, Банк Львів, Конкорд, Райффайзен Банк Аваль, Кредобанк, ОТП Банк, Ідея Банк, МетаБанк, Банк «Український капітал», Агропросперіс Банк, УкрСиббанк, Радабанк, Банк Авангард, Альфа-Банк.

Варто нагадати, що з 6 липня 2021 року автоматизована система виконавчого провадження, яка дозволяє блокувати кошти на банківських рахунках боржників, запрацювала повноцінно.

Зокрема, наказом Міністерства юстиції України від 23 березня 2021 року №1061/5 затверджено Порядок автоматизованого арешту коштів боржників на рахунках у банках.

Цей порядок визначає процедуру автоматизованого арешту коштів боржників на рахунках у банках виконавчих проваджень за допомогою автоматизованої системи виконавчого провадження (АСВП) шляхом інформаційної взаємодії державних або приватних виконавців та банків.

Підписатися на розсилку

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що НБУ виключив із реєстрів 50 фінкомпаній через відсутність ліцензій.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284