Бізнес все частіше проводить виручку через РРО

  • Юлия
  • 27.01.2021 955

За даними ДПС, в 2020 році загальна сума задекларованої в Україні виручки зросла на 67 млрд гривень.

У порівнянні з 2019 роком обсяги збільшилися на 5,6%, цьому, на думку експертів ДПС, сприяла широка роз'яснювальна робота, організована і проведена в 2020 році.

Крім цього, зростання в умовах кризи ДПС пояснює сумлінним веденням розрахункових операцій бізнесом і контролем з боку податківців.

Відзначається, що в минулому році проведено понад 100 тисяч роз’яснювальних заходів щодо впровадження реєстраторів розрахункових операцій. У зустрічах взяли участь більше 70 тисяч людей, з яких 63 тисячі – фізособи-підприємці, пише ubr.

Варто нагадати, що після того, як для ФОП зробили відстрочку введення реєстраторів розрахункових операцій, підприємці, зареєстровані на інших формах ведення бізнесу, наприклад ТОВ, задумалися про перехід на ФОП.

Раніше ТОВ, а також інші юридичні особи завжди мали проводити розрахунки в готівковій формі через РРО.

Варто відзначити, що з 1 січня 2021 РРО повинні використовувати ФОП, які працюють в сфері інтернет-комерції, ресторани, кафе, турагентства, готелі, продавці текстилю (одяг, білизна), шкіргалантереї, взуття, автозапчастин, second hand, ювелірних виробів та ін.

Підписатися на розсилку

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що банкам заборонили писати умови кредитних і депозитних договорів дрібним шрифтом.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284