Business Ombudsman Council: на що скаржиться український бізнес під час карантину

  • Юлия
  • 20.05.2020 820

Відповідно до звітів Ради бізнес-омбудсмена, в першому кварталі 2020 року український бізнес набагато частіше скаржився на держоргани, ніж раніше.

Нагадаємо, Рада бізнес-омбудсмена є незалежним, постійно діючим консультативно-дорадчим органом Кабміну. Він представляє та захищає інтереси бізнесу України в держорганах.

Отже, на що ж найчастіше скаржилися українські підприємства в період карантину?

Незважаючи на згортання ділової активності в зв’язку з карантинними заходами, прийнятими в березні, кількість скарг від бізнесу істотно зросла. Так, Business Ombudsman Council отримала 462 звернення про порушення держорганів. Згідно зі звітом, це на 12% більше попереднього кварталу. За підсумками звернень закриті 295 справ, на 18% більше попереднього кварталу.

Здебільшого, підприємці зверталися з новими проблемами, які стосувалися впливу карантину на бізнес безпосередньо. А саме, відмова в реєстрації платника податків, необґрунтоване розпорядження про закриття магазинів, заборона на реекспорт медичної продукції, безпідставний заборона на проведення навчання онлайн.

У першому кварталі 2020 року рада бізнес-омбудсмена допомогла бізнесу повернути і заощадити 231 млн. гривень. «Крім цього, ми припинили десятки випадків порушень держслужбовців, допомогли виконати рішення судів, закрити безпідставні кримінальні справи, отримати дозволи та ліцензії. Серед тих, хто звернувся, 99% залишилися задоволені співпрацею з нами», – зазначив бізнес-омбудсмен Марчін Свенчицький.

Підписатися на розсилку

За даними звіту, 84% всіх звернень за перший квартал стосувалися податкових питань (58%), дії правоохоронних органів (11%), дії держрегуляторів (4%).

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що український хакер зламував акаунти клієнтів іноземних банків.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284