Cashless-чайові: в червні українці залишили на чай рекордну суму

  • Юлия
  • 18.08.2020 1137

Незважаючи на карантинні обмеження в червні, при безготівковому розрахунку українці залишили «на чай» досить значну суму - понад 3,3 млн. гривень.

За перший місяць послаблення карантинних заходів клієнти кафе, ресторанів та інших закладів залишили 44 тисячі cashless-чайових, розраховуючись банківськими картками.

Відзначається, що суми чайових в липні в середньому склали 70 гривень, при тому, що середній чек у закладах харчування протягом місяця був близько 180 гривень.

До речі, для порівняння, півроку тому українці залишали в середньому 97 гривень «на чай». Найбільші суми чайових залишали відвідувачі кафе і ресторанів в Києві, Львові та Дніпрі. При цьому рання «рекордна» сума становила 2,5 млн. гривень.

Варто нагадати, що чайові в POS-терміналах українцям стали доступні в 2018 році, пише minfin з посиланням на Приватбанк.

Споживачі можуть самостійно вибрати, скільки чайових залишити офіціанту, оплачуючи рахунок банківською карткою. Гроші автоматично зараховуються на зарплатну картку офіціанта. Дана послуга являє собою окрему транзакцію, при якій клієнт закладу самостійно називає суму, яку хотів би залишити співробітникові закладу за обслуговування.

До речі, в перший місяць карантину українці стали витрачати на їжу і кур’єрську доставку в два рази більше звичайного, оплачуючи послуги і покупки безготівковими коштами.

Підписатися на розсилку

Нагадаємо, раніше ми публікували гайд з вибору PSP для інтернет-провайдерів, хостингів і хмарних сервісів. Кілька простих правил допоможуть вам заощадити час і гроші.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284