Катерина Рожкова: частка NPL за рік скоротилася до 42%

  • Юлия
  • 14.01.2021 722

За даними регулятора, частка непрацюючих кредитів в українських банках становила 42% за станом на кінець 2020 року.

Дані показники на 6 процентних пунктів нижче за аналогічний показник 2019 року. Роком раніше частка NPL становила 48%, повідомила перший заступник глави Національного банку України Катерина Рожкова.

Так, на своїй сторінці в Facebook Катерина Рожкова зазначила: «З початку 2020 го маємо мінус 6 п.п. з 48% до 42%. Непрацюючих кредитів залишилося 450 млрд грн. Не сумніваюся, в 2021 році цей показник буде нижче».

Заступник глави Національного банку України також додала, що в планах у українських банків – скорочення обсягів NPL більш, ніж на 400 млрд гривень до кінця 2022 року, пише interfax з посиланням на Катерину Рожкову.

Що стосується показників 2020 року, скорочення частки незабезпечених кредитів відбулося, зокрема, за рахунок скорочення даного показника в різних групах банків, в тому числі за рахунок заходів державних банків з очищення балансів від «спадщини» минулих років – проблемних кредитів. Зокрема, в результаті списання боргів з 1 вересня по 1 жовтня 2020 року частка проблемних кредитів в держбанках скоротилася з 47,6% до 43,5%.

За словами Рожкової, в Україні необхідно створювати цивілізовану інфраструктуру для роботи з проблемними боргами.

А саме, створити в країні спеціалізовані компанії, які б на вищому рівні і якісно працювали з проблемними позиками в корпоративному секторі.

Підписатися на розсилку

Також такі компанії могли б займатися складними реструктуризаціями, управлінням заставним майном і пошуком інвесторів.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що футбольний клуб «Динамо» випустить свою цифрову валюту.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284