ESET: як захистити інтернет-банкінг від шахраїв

  • Юлия
  • 16.11.2020 794

Експерти міжнародного розробника антивірусного програмного забезпечення ESET поділилися порадами, як поліпшити захист свого інтернет-банкінгу.

За статистикою, більшість випадків розкрадання грошових коштів починається з фішингового повідомлення, яке стимулює користувача натиснути на шкідливе посилання або на вкладення.
Подібні вкладення завжди містять банківські трояни, які «пробиваються» до фінансових рахунків жертви.

Як же убезпечити себе від розкрадання коштів? Фахівці рекомендують дотримуватися елементарних правил безпеки.

Зокрема, не користуватися неофіційними магазинами додатків, потрібно перевіряти безпеку будь-яких завантажуваних програм. Також варто подбати про регулярне оновлення операційної системи і програмного забезпечення. Таким чином ви зможете виправити уразливості системи, які використовують кіберзлочинці для зараження пристрою.

Також рекомендується створювати надійні паролі, а не користуватися одним-двома паролями на всі сайти – у разі витоку даних, шахраї зламають не тільки ваш онлайн-банкінг, а й соціальні мережі та інші облікові записи. Подібне може привести до серйозних наслідків.

Крім того, фахівці рекомендують користувачам мобільних пристроїв використовувати надійні антивірусні програми, які мають функцію захисту онлайн-платежів.

Що стосується користувачів ноутбуків і комп’ютерів, їм варто користуватися продуктами з безпеки, які надають безпечний браузер для введення облікових даних клієнта і здійснення банківських операцій.

Підписатися на розсилку

Крім цього, важлива наявність функцій антифішинга і шифрування даних. Це дозволить захистити банківські реквізити та інші конфіденційні або фінансові дані від викрадення.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Україні – кардинальна трансформація ринку платежів.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284