Європа готується до зростання фінансової злочинності

  • Юлия
  • 11.06.2020 1026

Європейський союз очікує хвилю фінансової злочинності, в зв'язку з чим створив слідчу групу для боротьби з нею.

Крім цього, створена група буде займатися питаннями припинення шахрайства з державними субсидіями.

Очікується, що на тлі економічного спаду, спровокованого пандемією коронавируса, активізуються кіберзлочинці і фінансові шахраї.

Як повідомляє Reuters, в рамках Європолу, правоохоронного агентства ЄС, буде створено Європейський центр з фінансових та економічних злочинів. За попередніми даними, центр задіє 65 аналітиків для збору та обміну інформацією про злочини.

Відзначається, що в періоди економічної кризи в рази збільшуються фінансові злочини – корупція, шахрайство, відмивання грошей. Разом з тим, наслідки протиепідеміологічних заходів, спрямованих на протидію COVID-19, послабили економіку більшості країн Європи і створили нові уразливості, які можуть привести до зростання злочинності, зазначає Кетрін Де Болле, глава Європейської поліції.

На думку фахівців, найбільшому ризику проникнення злочинності піддаються такі сфери, як готельний бізнес, будівництво, туризм і подорожі. Очікується, що збільшиться увага злочинного світу до різного роду державних виплат, які пропонуються в період пандемії. Крім цього, відзначається зростання шахрайств, пов’язаних з медичною сферою.

Підписатися на розсилку

Новий підрозділ допоможе владі 27 країн-членів ЄС ділитися інформацією і проводити розслідування фінансових злочинів. Крім того, очікується, що він допоможе владі з конфіскацією злочинних доходів. На сьогоднішній день тільки 1% подібних злочинів дійшов до стадії розслідування в Європі. Нагадаємо, раніше ми писали про те, як обманюють власників карток: схеми шахрайств в 2020

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284