Фінансові лідери країн G20 ввели глобальний податок в 15%

  • Юлия
  • 12.07.2021 2563

На зустрічі у Венеції фінансові лідери країн G20 дійшли згоди про встановлення мінімальної податкової ставки в розмірі 15% для транснаціональних компаній.

Дана податкова реформа покликана перешкодити міжнародним корпораціям переводити за кордон свої активи для ухилення від сплати податків.

Як повідомляє CNBS, керуючі центральних банків світу і міністри фінансів схвалили ряд компонентів податкового плану, включаючи перерозподіл прибутку транснаціональних корпорацій і глобальний мінімальний податок.

Повідомляється, що ініціатори угоди прагнуть, щоб національні лідери схвалили план на саміті G20 в жовтні.

Зокрема, угода встановить глобальний мінімальний корпоративний податок в розмірі не менше 15%, повідомляє Reuters. На думку експертів, це повинно перешкодити транснаціональним корпораціям йти в країни з найнижчою ставкою.

Крім того, угода змінить спосіб оподаткування таких компаній, як Amazon і Google Alphabet. Тепер буде враховуватися не місце розташування їх штаб-квартир, а фактичне місце реалізації товарів та послуг.

Міністр фінансів Німеччини Олаф Шольц підтвердив, що до угоди приєдналися всі країни Великої двадцятки. Разом з тим, міністр фінансів США Джанет Йеллен, заявила, що кілька невеликих країн як і раніше виступають проти. Зокрема, це країни з низькими податками, такі як Угорщина та Ірландія. Повідомляється, що їм буде запропоновано приєднатися до угоди до жовтня.

Підписатися на розсилку

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Нацбанк вводить нові регуляторні технології.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284