Google заборонив Netflix і Spotify приймати оплату через сторонні сервіси

  • Юлия
  • 29.09.2020 1061

Компанія посилила правила в питаннях використання сторонніх платіжних сервісів для оплати покупок усередині додатків та ігор.

Завдяки чому компанія Google буде отримувати на 30% більше прибутку. Існуючі минулого тижня чутки підтвердилися - компанія зобов'язала всі додатки з Google Play використовувати виключно інструменти Google для проведення платежів для внутрішніх покупок.

До цього часу ряд компаній користувався лазівкою, щоб не платити Google близько 30% відрахувань. Наприклад, Netflix і Spotify заохочували користувачів оплачувати послуги банківськими безпосередньо картами.

А Match Group, яка стоїть за знаменитим сервісом знайомств Tinder, запустила в минулому році аналогічний платіжний процес.

Крім цього, гравцям Fortnite недавно дозволили купувати внутрішньоігрові оновлення, оплачуючи через прямі платежі Epic Games. Після чого вибухнув грандіозний скандал, в ході якого Apple і Google видалили Fortnite зі своїх магазинів додатків. А Epic продовжує судитися з обома IT-гігантами.

У загальній сумі частка подібних «ухильників» далеко не величезна – до 3% від усіх додатків. Тим не менш, деякі з них неймовірно популярні, в результаті чого їх діяльність досить помітна і завдає збитків Google.

Підписатися на розсилку

Згідно з новими правилами Google Play, для завантаження платного контенту всередині додатків та ігор, а також оновлень і підписок тепер дозволяється використовувати тільки систему платежів Google.

При цьому компанія не поспішає перевести все на нові рейки миттєво – розробникам дали відстрочку в 1 рік для того, щоб залагодити всі пов’язані з даною вимогою питання.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Covid-19 провокує хвилю кібератак в електронній комерції.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284