Група українських хакерів викрала 5 млн гривень у підприємств

  • Юлия
  • 16.03.2021 2022

Українська кіберполіція викрила банду хакерів, яка викрала у представників бізнесу близько 5 млн гривень за допомогою вірусного програмного забезпечення.

Повідомляється, що шахраї розсилали середнім і малим компаніям електронні листи з шкідливим програмним забезпеченням.

Листи маскувалися під архіви з документами, в яких були прохання оплатити певні послуги або надання інформації державними органами.

Електронні повідомлення містили вірусне ПО, яке розпаковувались після відкриття листів. Таким чином шахраї отримували доступ до комп'ютерів бухгалтерів та директорів постраждалих компаній.

Отримавши незаконний доступ до документів, зловмисники створювали фіктивні платіжні доручення від імені юридичних і фізичних осіб на підконтрольні їм рахунки. Надалі вкрадені таким чином гроші знімали готівкою.

Кіберполіції провела вісім обшуків на території Києва та Київської області. В ході обшуків вилучено комп’ютерну техніку, мобільні телефони, банківські картки, флешки і «чорнові» записи.

За фактом шахрайства та несанкціонованого втручання в роботу комп’ютерів, комп’ютерних мереж, автоматизованих систем або мереж електрозв’язку відкриті кримінальні провадження у ч. 3 ст. 185, ч. 2 ст. 361 і ч. 3 ст. 190.

Фігурантам загрожує до восьми років позбавлення волі. Повідомляється, що слідчі дії ще тривають.

Підписатися на розсилку

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Європі випускають картки Mastercard з переробленого пластику.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284