Інтерпол заморозив понад 1600 банківських рахунків кібершахраїв

  • Юлия
  • 07.06.2021 2826

По всьому світу Інтерпол заблокував серію транзакцій грошових коштів на загальну суму 83 млн доларів.

Повідомляється, що імовірно, дані кошти, акумульовані на більш ніж 1600 банківських рахунках, належать людям, які постраждали від діяльності кібершахраїв в інтернеті.

Про це повідомляє minfin з посиланням на thepaypers.com. Йдеться про те, що арешт накладено в рамках операції HAECHI-I, яка проводилася в період з вересня 2020 року по березень 2021 року за участю правоохоронних органів 40 країн.

Відзначається, що основні зусилля Інтерполу були спрямовані на ліквідацію злочинної діяльності інтернет-шахраїв у Азіатсько-Тихоокеанському регіоні.

Зокрема, в ході операції HAECHI-I правоохоронці в цілому провели близько 1400 розслідувань кіберзлочинів по всьому світу. На даний момент розкриті 892 справи.

Представники Інтерполу повідомляють, що серед основної маси фінансових злочинів, що здійснюються в інтернеті, переважають тільки п’ять основних видів. Зокрема, поширене шахрайство з інвестиціями, афери в сфері романтичних відносин, відмивання грошей, отриманих від діяльності нелегального бізнесу, пов’язаного з азартними іграми, голосовий фішинг, надання інтимних послуг онлайн.

Відзначається, що після кількох місяців збору розвідданих та серії оперативних заходів співробітникам Інтерполу нарешті вдалося вирахувати грошові канали злочинців і заблокувати їх.

Варто нагадати, що зовсім недавно співробітники столичного Управління СБУ викрили в Києві підпільний колл-центр. Шахраї обманним шляхом заволодівали грошовими коштами громадян України та іноземців, пропонуючи участь в фіктивних інвестиційних проектах.

Шахраї привласнили майже 9 млн грн вкладників тільки за перші місяці 2021 року.

Підписатися на розсилку

Нагадаємо, раніше ми писали про те, скільки споживачі і рекламодавці витратили в додатках Apple за рік.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284