Як оплатити в месенджерах штрафи за ПДР?

  • Юлия
  • 05.06.2020 1394

Українцям дозволили оплачувати штрафи за порушення правил дорожнього руху в месенджерах.

Крім цього, водії зможуть перевіряти наявність штрафів. Послугу перевірки та оплати штрафів в Telegram, Viber і Messenger запускає сервіс OpenDataBot.

За даними сервісу, в реєстрі боржників знаходиться кожен п'ятий водій через несплату штрафів за порушення ПДР.

Для того, щоб перевірити, чи є штраф, власник авто може додати бот @OpenDataUABot в будь-який з зручних месенджерів і ввести свої дані.

Для оплати штрафу потрібно ввести ІНН і номер або серію постанови і слідувати запропонованим інструкціям.

Після оплати не потрібно відправляти в МВС ніяких квитанцій – сервіс OpenDataBot зробить це в автоматичному режимі, відзначають представники сервісу.

«Спілкуватися» з ботом вельми зручно, він «пропонує» варіанти даних, які може надати. Зі списку потрібно вибрати потрібне слово – наприклад «штраф» або «авто». Потім бот запропонує знайти інформацію про авто за номером, техпаспорту або власнику. Правда, останній пункт недоступний – натиснувши на нього користувач побачить повідомлення «Власники авто не є публічною інформацією. Зробите пошук по номеру машини».

Крім цього, сервіс дає можливість перевірити за номером авто реєстрацію та дані авто, дізнатися знаходиться авто в арешті або заставу, ліцензії на перевезення, інші авто власника.

Варто відзначити, що крім послуг перевірки та оплати штрафів OpenDataBot має інформацію про нерухомість, компанії, людей, наявність ліцензій та ін.

Підписатися на розсилку

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що 64% ​​компаній в Україні втрачають доходи через коронавируса.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284