Кіберполіція: за скільки хакери продають персональні дані українців

  • Юлия
  • 01.07.2020 1202

Українська кіберполіція оприлюднила інформацію про те, за скільки хакери продають персональні дані користувачів.

Так, повідомляється, що витяги з реєстрів персональних даних хакери оцінюють в 1 тисячу і більше гривень. При цьому, повна база даних коштує від 10 тисяч доларів.

За даними Сергія Кропиви, першого заступника начальника департаменту кіберполіції, фахівці кіберполіції виявили поширення баз даних банків, держреєстрів, страхових і логістичних компаній. Про це він повідомив на прес-конференції, присвяченій результатам розслідування витоку персональних даних українців.

За словами фахівців, кіберполіція докладе всіх зусиль, щоб з’ясувати, чи використовували постраждалі компанії достатні запобіжні заходи, щоб захистити особисті дані своїх клієнтів. У тому випадку, якщо буде виявлена ​​недбалість в цьому питанні, кіберполіція вживе заходів до керівників цих компаній.

В цілому, повідомляється, що кіберполіцією проведена спецоперація, в рамках якої проведено 36 обшуків у підозрюваних, які могли бути причетними до поширення персональних даних клієнтів даних сервісів.

В ході розслідування відкрито 34 кримінальні справи за фактом шахрайства, несанкціонованого втручання в електронні операційні системи, поширення інформації з обмеженим доступом.

Раніше повідомлялося про витік персональних даних з програми «Дія», проте Михайло Федоров, міністр цифровий трансформації, під час прес-конференції дану інформацію спростував, наголосивши, що сервіс не зберігає персональні дані.

Підписатися на розсилку

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що карти Payoneer розблокували і тимчасово скасували комісію.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284