Кіберполіція заблокувала фішинговий сайт, схожий на Київстар

  • Юлия
  • 13.08.2020 1265

Правоохоронці спільно з компанією «Київстар» заблокували шахрайський ресурс, який «мімікрував» під Київстар.

За даними кіберполіції, шахраї створили сайт, візуально схожий на офіційний ресурс телекомунікаційної компанії.

Зловмисники пропонували абонентам різні бонуси і знижки, переконуючи таким чином встановити шкідливе програмне забезпечення – мобільний додаток. Таким чином фігуранти отримували доступ до персональних даних користувачів і даних їх телефонів.

На щастя, цей фішинговий ресурс був вчасно виявлений і заблокований завдяки оперативній реакції кіберполіції і фахівців компанії Київстар. Вжито заходів щодо недопущення доступу зловмисників до персональних даних абонентів.

До речі, кіберполіція і телекомунікаційна компанія закликають абонентів не тільки своїх, але і інших мобільних операторів бути більш пильними в мережі, щоб не стати жертвами шахраїв.

Відзначається, що потрапити на вудку зловмисників можуть як користувачі інтернет-ресурсів, так і абоненти всіх мобільних операторів. Кібершахрайство є проблемою, актуальною не тільки для України, але і для інших країн.

Для того, щоб уникнути контакту з шахраями, рекомендується дотримуватися основних правил кібергігіени. А саме – не розголошувати стороннім особам персональні дані, ретельно перевіряти джерела і користуватися тільки офіційним програмним забезпеченням.

Також варто пам’ятати, що безкоштовний сир буває тільки в мишоловці, тому варто бути більш уважними в тих випадках, коли вам пропонують нетипово вигідні умови користування послугами, виграш, грошову винагороду. Як правило, це характерна риса шахрайства.

А якщо під час спілкування з представниками мобільних операторів ви мали сумніви в правомірності їх дій – краще зателефонуйте на офіційну гарячу лінію або ж в call-центр оператора.

Підписатися на розсилку

Якщо ви все ж стали жертвами шахраїв – негайно звертайтеся до фахівців кіберполіції.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в проекті закону про захист прав боржників виявили корупційні ризики.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284