Кількість транзакцій Open Banking під час COVID-19 збільшилася на 832%

  • Юлия
  • 27.08.2020 1102

За даними TrueLayer, в період карантину зафіксовано значне зростання числа споживачів, які використовують Open Banking Payment Initiation (PI) для оплати товарів і послуг.

PI являє собою нову форму онлайн-платежів, доступну відповідно до Директиви ЄС про відкриті банківські операції PSD2, яка дозволяє клієнтам здійснювати платежі безпосередньо через онлайн-банкінг. Комісії за подібні транзакції зазвичай нижче, ніж при інших способах онлайн-платежів.

Відзначається, що велика частина зростання PI припала на користувачів, чиї банківські рахунки були відкриті в традиційних великих фінансових установах - 88%. На власників рахунків в невеликих банках при цьому довелося близько 12% зростання.

Подібна статистика вказує на більш широке визнання Open Banking в Європі за межами більш технологічно прогресивних користувачів сучасних нео-банків, пише paymentscardsandmobile.

Головний операційний директор і головний керуючий директор TrueLayer Шефа Рой сказав: «Ці статистичні дані показують, що навіть під час кризи люди готові швидко прийняти технологічні інновації, якщо вони вірять, що ті роблять їх життя кращим або зручніше».

За даними Фінтех-компанії, до спалаху COVID-19 спостерігалося стійке зростання Open Banking Payment Initiation приблизно на 43% в місяць. В той час як в березні цей показник виріс до 460%, оскільки багато хто перейшов на віддалену роботу.

Підписатися на розсилку

За даними фахівців, сплеск під час ізоляції не обмежувався якоюсь однією групою людей, що говорить про тверду тенденцію.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Японія зіткнулася з нестачею номерів банківських карток.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284