Комерційне використання BankID принесло банкам 71 млн гривень доходу

  • Юлия
  • 09.08.2021 2552

За даними НБУ, за перший рік комерційного використання Система BankID НБУ принесла абонентам-ідентифікаторам дохід в розмірі 71 млн гривень за успішні електронні підтвердження дистанційної ідентифікації користувачів.

Варто нагадати, що Системи BankID НБУ була впроваджена в липні 2020 року. До системи за цей час активно долучилися українські банки, небанківські фінансові установи, недержавні пенсійні фонди, телеком-оператори та інші комерційні установи.

Щодня майже 60 тисяч успішних електронних дистанційних ідентифікацій користувачів здійснювалося з використанням Системи BankID НБУ.

За даними Нацбанку, вже 99% клієнтів українських банків можуть скористатися послугою віддаленої ідентифікації і верифікації за допомогою даного сервісу. Комерційна модель Системи BankID НБУ впроваджена в липні 2020 року.

Сервіс дозволяє банкам-ідентифікаторам отримувати плату від абонентів – постачальників фінансових, банківських або комерційних послуг за кожну успішну ідентифікацію.

У свою чергу, адміністративні та державні послуги в системі не тарифікуються. На даний момент Система BankID НБУ нараховує 36 абонентів-ідентифікаторів і 75 абонентів – постачальників послуг.

Підписатися на розсилку

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що смартфони атакував Android-вірус, який краде банківські паролі.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284