Mastercard анонсувала Biometric Checkout – оплату посмішкою

  • Юлия
  • 19.05.2022 552

Згідно з анонсами, компанія Mastercard запускає біометричну програму Biometric Checkout, яка дозволить клієнтам швидко оплачувати покупки на касах великих торгових мереж та невеликих магазинів за допомогою посмішки чи помаху руки.

Повідомляється, що Biometric Checkout Program є унікальною технологічною платформою, що визначає перелік базових стандартів для банків, торговців, а також технологічних партнерів, які гарантують безпеку та конфіденційність персональних даних при оплаті з використанням біометрії.

За даними компанії, запуск біометричної програми відповідає останнім трендам та очікуванням користувачів.

Так, глобально 74% споживачів позитивно ставляться до біометрії. У свою чергу, очікується, що ринок безконтактних біометричних технологій, за прогнозами, досягне 18,6 млрд. доларів США до 2026 року.

Відомо, що учасники програми Biometric Checkout Mastercard надають клієнтам можливість зареєструватися в сервісах біометричної оплати. Це можна буде зробити безпосередньо в магазині або вдома через додаток продавця або постачальника ідентифікаційних даних.

Щоб оплатити покупки, споживачам достатньо буде лише посміхнутися на камеру або провести рукою в зоні дії пристрою, що зчитує.

Дана технологічна новинка забезпечує швидкість та безпеку розрахунків, а також дає споживачам можливість вибору способу оплати.

Повідомляється, що технологія має переваги для торговців. Плюси у прискоренні транзакцій, зменшенні черг, а також підвищенні гігієнічності та безпеки розрахунків.

За попередніми даними, рішення може бути додатково інтегровано із програмами лояльності та персоналізованими пропозиціями для покупців.

За даними Mastercard, пілотний проект буде запущено вже цього тижня у Бразилії у рамках співпраці з Payface та мережею супермаркетів St Marche.

Зокрема, відвідувачі п’яти супермаркетів Сан-Паулу зможуть зареєструвати свої біометричні та платіжні дані через програму Payface та оплачувати покупки на касі за допомогою посмішки. Крім того, запуск пілотних програм планується на Близькому Сході та в Азії.

Підписатися на розсилку

Нагадаємо, раніше ми писали, що розробники зможуть підвищувати вартість підписки в App Store без відома користувачів.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284