Mastercard і Ukrtrimex представили рішення з фіскалізації для торговців

  • Юлия
  • 04.08.2020 1116

Компанії представили онлайн-рішення для торговців для здійснення фіскалізації за допомогою мобільного додатку «Смарт Каса», яке являється безкоштовним.

У повідомленні компанії наголошується, що підприємці будуть мати можливість користуватися мобільним додатком з програмним РРО в тестовому режимі. Для реєстрації розрахункових операцій не буде необхідності встановлювати або купувати додаткове обладнання.

Відзначається, що онлайн-фіскалізація зробить простішим процес обліку торгових операцій і взаємодії торговців з фіскальною службою.

Крім цього, функціонал мобільного додатку передбачає прийом безготівкових оплат за допомогою Apple Pay, Google Pay або Masterpass шляхом сканування QR-коду, що дає нові можливості для бізнесу.

Додаток працює досить просто, касиру необхідно додати товар у «Кошик», або відсканувати штрих-код, або ввести інформацію вручну. Потім потрібно підтвердити продаж за допомогою ЕЦП, в цей же час дані синхронізуються з податковою. Після чого на екрані відобразиться номер фіскального чека з QR кодом, просканувавши який клієнт відкриє його на сайті податкової.

Підприємці зможуть відстежувати в особистому кабінеті додатку «Смарт Каса» аналітику своєї діяльності у вигляді графічних звітів. Також буде доступно відстеження продажів.

Відзначається, що Mastercard є партнером у запуску мобільного додатка «Прросто» для онлайн-фіскалізації, який розробила компанія «Программіка» за підтримки Державної податкової служби України.

Підписатися на розсилку

На даний момент обидва додатки, «Смарт Каса» і «Прросто», можна завантажити на смартфон або планшет безкоштовно в Apple Store і Google Play.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що мобільні оператори хочуть ідентифікувати абонентів.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284