Mastercard пропонує AI-рішення для зменшення збитків банками

  • Юлия
  • 26.01.2021 692

Як повідомляє minfin з посиланням на pymnts.com, на даний момент компанією Mastercard ведеться розробка високоточних моделей прогнозування з алгоритмом AI-моделей, що постійно оновлюється.

Як повідомив керівник відділу Mastercard по кредитних ризиках і розробці рішень на основі штучного інтелекту Амін Дхал, використовуючи комбінацію технології моделювання, додаткових елементів даних, допустимих законодавством країни, і безперервний аналіз, компанія може розробляти високоточні моделі, здатні прогнозувати кредитний ризик в будь-якому середовищі.

Відзначається, що перевага штучного інтелекту також в тому, що ця технологія здатна збирати всі необхідні дані з безлічі різних потоків. Пізніше ці дані можуть бути об’єднані в єдину, персоналізовану модель для кожного клієнта, з урахуванням його характерних рис поведінки.

Іншими словами, аналізуватися може абсолютно все – споживач купує що-небудь в інтернеті, в подальшому ці дані можуть бути введені в модель і взяти участь в розрахунку ризиків.

За даними Аміна Дхал, інноваційні AI-технології здатні значно підвищити якість управління ризиками для банків в реальному часі. Таким чином, правильне управління ризиками стає все більш важливим для фінансових організацій.

Крім нестабільності, слід пам’ятати про зростання числа випадків шахрайства, а також неплатоспроможності позичальників.

За даними фахівців, банкам дані технології допоможуть на десятки мільйонів доларів скоротити збитки. Новинка здатна залучити до даної сфери увагу компаній, які надають фінпослуги по всьому світу. І штучний інтелект, в свою чергу, здатний надати набагато більше з точки зору захисту фінансових організацій від ризиків.

Очікується, що в майбутньому подібні рішення на основі AI дозволять зберігати відносини між кредитною організацією та споживачем на високому рівні, в той же час забезпечуючи більш ефективний захист від ризиків невиплати кредиту.

Підписатися на розсилку

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що трудові мігранти перевели в Україну втричі більше грошей, ніж інвестори.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284