Мінцифри роз’яснює, чи стане «Дія» платною через BankID

  • Юлия
  • 19.01.2022 589

Після публікації новини НБУ про платні тарифи Системи BankID НБУ в мережі з'явилися суперечки щодо можливого переходу урядового порталу «Дія» на платну основу.

Проте, за даними Мінцифри, інформація, яка розповсюджується в інтернет-виданнях щодо платного входу до «Дія», не відповідає дійсності.

Зокрема, у Міністерстві цифрової трансформації України наголосили, що тарифи за BankID не стосуються фізичних осіб.

У Мінцифри нагадали, що з 1 лютого 2022 року НБУ запроваджує тарифи на послуги, що надаються абонентам Системи BankID. Проте тарифи встановлюються лише для учасників системи BankID НБУ – банків та інших компаній, які надають комерційні послуги.

«Тобто тарифи не стосуються користувачів – фізичних осіб», – додали в міністерстві.

Крім цього, голова Мінцифри Михайло Федоров наголосив, що інформація про платний вхід у «Дія» – помилкова.

«Це точно фейк, тому що це державний продукт, створений за кошти всіх глядачів, які нас сьогодні дивляться, і він має бути безкоштовним», – повідомив Федоров.

Доречі, на сьогодні система BankID НБУ налічує 134 абоненти: 39 банків-ідентифікаторів та 95 учасників — постачальників послуг.

Підписатися на розсилку

Нагадаємо, раніше ми писали, що Система BankID стане платною з 1 лютого. Зокрема, зазначається, що запроваджується плата за підключення та користування системою.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284