Мінфін готовий до запуску РРО в смартфоні

  • Юлия
  • 09.07.2020 1083

Тестування прототипу додатку на смартфоні для програмного РРО планувалося з 19 квітня 2020 року, але у зв'язку з карантинними заходами було перенесено.

Мін'юст зареєстрував наказ Мінфіну про порядок реєстрації і застосування програмних РРО. Крім того, затверджено форми і зміст розрахункових документів, повідомляє прес служба Мінфіну.

У повідомленні говориться, що затверджені порядки ведення реєстру та застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій, порядки визначення діапазону, резервування, видачі, використання фіскальних номерів, що привласнюються електронними розрахунковими документами під час роботи ПРРО в режимі оффлайн.

У Мінфіні запевняють, що введення програмного РРО – важливий крок до створення рівних умов ведення підприємницької діяльності та детінізації економіки. Очікується, що для сумлінних платників податків програмне забезпечення буде зручним і необтяжливим функціоналом.

Варто нагадати, що з 1 серпня додаток на смартфоні для програмного РРО буде доступний для безкоштовного скачування і повноцінного використання всім бажаючим.

У Мінфіні відзначили, що малий і середній бізнес згодом матиме змогу долучитися до тестування прототипу додатка, який розроблявся з нуля.

Підписатися на розсилку

До речі, з 1 січня 2021 року використання РРО стане обов’язковим для деяких видів діяльності II-IV груп фізосіб-підприємців.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Києві шахраї спустошували рахунки за допомогою підроблених карт.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284