Шахрайські транзакції з відсутністю карток набирають обертів

  • Юлия
  • 07.05.2020 915

Все частіше жертвами карткового фрода стають власники мобільних і електронних гаманців.

Більшість життєвих аспектів в період пандемії коронавируса вирішуються в домашніх умовах - починаючи від оплати комунальних послуг і покупки товарів, закінчуючи освітою і банківськими операціями.

Кількість шахрайських операцій з картками, можливо, зменшилася завдяки чіпам EMV і багатофакторній аутентифікації, проте шахрайство з відсутністю карток (CNP) все частіше набирає обертів, пише PYMNTS.

Таким чином, мобільні транзакції стали все більш «ласим шматочком» для шахраїв. Однак, хороша новина в тому, що споживачі і компанії стають все більш ефективними у виявленні шахраїв.

Більш ефективне виявлення та запобігання шахрайству обумовлено, перш за все, прямим цифровим з’єднанням, створеним емітентами, що охоплює функції обміну текстовими повідомленнями і електронних адрес, які використовуються для підтвердження покупок. Це дозволяє істотно знизити частоту успішних спроб шахрайства.

Проте, експерти очікують хвилю email-фрода і шахрайств з кредитами, взятими без відома власників на основі наявності ідентифікаційних даних жертв.

На думку експертів, емітенти та їх партнери повинні зосередитися на навчанні споживачів технологіям та інструментам, створеним для захисту від шахраїв. Це дозволить користувачам мати більший контроль над своїм фінансовим життям.

Підписатися на розсилку

Подібні послуги можуть включати в себе можливість перегляду активності облікового запису в мобільному додатку, можливість блокування і розблокування карток, установки попереджень на основі транзакцій і відхилення транзакцій тощо.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що НБУ посилить захист прав проблемних позичальників.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284