Шахраї використовують дублі ЅІМок для крадіжки кредитних коштів

  • Юлия
  • 02.03.2020 1091

В Україні з'явилася нова схема крадіжки грошей з банківських карток за допомогою дублікатів ЅІМ-карток фінансових номерів.

Так, за даними поліції, шахрайська схема крадіжки грошей з рахунків українців була виявлена в Тернопільській області.

У поліцію звернулася жінка, яка стала жертвою шахраїв – невідомі скористалися кредитними коштами на її картці на суму близько 13 тисяч гривень.

Як з’ясувалося в ході розслідування, потерпілій зателефонував невідомий чоловік, який представився співробітником оператора зв’язку. Він повідомив про те, що на лінії зараз проводяться ремонтні роботи, тому тимчасово можуть бути проблеми зі зв’язком.

Щоб картку не заблокували, він попросив назвати три останні номери, за якими вона дзвонила і три номери, з яких дзвонили їй. Через деякий час після завершення розмови, жінка виявила, що її ЅІМ-картка не працює, але списала це на тимчасові проблеми з мережею, про які її «попереджав» чоловік, який їй дзвонив.

Після того, як зв’язок довго не з’являлася, жінка запідозрила недобре і пішла в консультаційний центр оператора, де їй повідомили про те, що власнику даної картки був виданий дублікат за його проханням. Як виявилося, шахрай видав себе за власника картки, зробив дублікат і отримав доступ до інтернет-банкінгу. Там він скористався кредитними коштами, знявши близько 13 тисяч гривень.

Шахрая на даний момент не виявлено, поліція попереджає про даний спосіб шахрайства і просить не повідомляти про себе ніякої інформації будь-яким особам, які про це прохають по телефону.

Підписатися на розсилку

Варто пам’ятати, що в разі подібного обману ні банк, ні мобільний оператор не зобов’язані компенсувати збитки і забезпечувати цілісність ваших грошей на банківських картках.

Щоб убезпечити свої картки, оператор рекомендує прив’язати свої сімки до паспорту. В цьому випадку, зробити дублікат можна буде тільки за наявності паспорта, а це робить подібні схеми шахрайства неможливими.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Україні затримано хакера, який спустошував картки іноземців.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284