Шахраї викрали понад 1 млн грн з банківських карток українців

  • Юлия
  • 06.07.2021 2555

Аферисти обманювали продавців, які розміщували оголошення про продаж товарів на торговельних інтернет-майданчиках.

Кіберполіції припинила діяльність злочинного угруповання, яке викрадало гроші з банківських карток українців, обманним шляхом виманюючи персональну інформацію.

За даними правоохоронців, «бізнес» по обману торговців організували двоє 23-річних жителів Харківської області. До протиправної діяльності вони залучили до своїх знайомих, розробивши для них детальні інструкції.

Згідно з розробленим шахраями планом, один з них дзвонив користувачам торгового інтернет-майданчику, які розміщували оголошення про продаж товарів. Фігурант імітував бажання зробити покупку і просив у продавця реквізити для оплати. Крім того, під час розмови шахрай акцентував, що гроші за товар надійдуть з продавцем в певний час.

У зазначений час один зі спільників дзвонив потенційній жертві під виглядом співробітника служби безпеки банку. Шахрай повідомляв продавцеві товару, що для зарахування грошей необхідно активувати кредитну картку.

Потім зловмисники під виглядом кодів активації диктували постраждалим реквізити підконтрольних рахунків. В результаті фігуранти обманним шляхом переводили гроші постраждалих на власні рахунки. Повідомляється, що загальна сума збитку, нанесеного потерпілим, становить понад 1 млн грн.

У будинках і автомобілях шахраїв проведені обшуки, вилучено комп’ютерну техніку та мобільні телефони. За даними поліції, п’яти фігурантам оголошено про підозру по ст. 255 (створення, керівництво злочинною організацією, а також участь в ній), ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу.

Підписатися на розсилку

Підозрюваним загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Слідчі дії тривають, на даний момент вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що борги і штрафи з сьогоднішнього дня будуть списувати з банківських карток.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284