Нацбанк буде навчати українців фінансовій безпеці

  • Юлия
  • 08.07.2020 953

В Україні стартувала масштабна інформаційна кампанія від НБУ з протидії платіжному шахрайству.

За даними Нацбанку, найбільш популярний метод шахрайства з платіжними картками - соціальна інженерія. Даний метод передбачає введення людей в оману, в результаті чого вони самі переводять гроші аферистам або розкривають дані своїх банківських карток.

Згідно зі статистикою НБУ, в минулому році в Україні зафіксовано майже 72 тисячі випадків шахрайств з платіжними картками. З них 58% відбулися на просторах інтернету. При цьому експерти відзначають, що шахрайство зі скімерами на банкоматах, які копіюють дані карток, майже відійшло в минуле.

З огляду на те, що українці в 2020 році найчастіше вибирають безготівкові платежі і покупки онлайн, у шахраїв з’явилися і нові сценарії афер. Наприклад, обіцяють грошову допомогу в період карантину під виглядом держорганів, виманюючи таким чином дані банківських карток.

У зв’язку з цим НБУ вирішив взятися за підвищення обізнаності населення. «У більшості випадків люди стають жертвами шахраїв через недотримання основних правил платіжної безпеки», – зазначив Олексій Шабан, директор департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку НБУ.

До інформаційної кампанії приєднуються більше 50 партнерів-представників соціально відповідального бізнесу різних галузей. Зокрема, про правила платіжної безпеки розповідатимуть в ЗМІ, на телебаченні і в радіоефірах, месенджерах, за допомогою SMS-розсилки, на вокзалах, в метро і навіть в квитанціях за електроенергію.

Підписатися на розсилку

Повідомляється, що кампанія буде здійснюватися у всіх регіонах України протягом липня-серпня.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Україні хочуть ввести покарання за ухилення від сплати всіх платежів.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284