Нацбанк підписав з IFC меморандум з фінансової інклюзії

  • Юлия
  • 07.08.2020 1110

IFC та Нацбанк України підписали меморандум про взаєморозуміння для здійснення спільних зусиль щодо підвищення фінансової інклюзії українців.

Фінінклюзію планується підвищувати завдяки популяризації електронних платежів, а також розширенню доступу населення та малого бізнесу до кредитів, відзначає прес-служба НБУ.

Меморандум підписали регіональний менеджер Міжнародної фінансової корпорації в Україні, Білорусі та Молдові Джейсон Пеллмар і новий глава Нацбанку Кирило Шевченко.

Серед цілей співпраці НБУ і IFC: впровадження нових фінансових продуктів, розширення доступу до кредитів, банківських рахунків у фінустановах, організація доступності, якості та використовуваності фінансових послуг, а також забезпечення захисту прав споживачів фінансових послуг.

Відзначається, що в рамках меморандуму співпраця сприятиме створенню більш конкурентних ринкових умов для учасників фінпослуг, зниженню трансакційних витрат для клієнтів. Крім того, це відкриє нові можливості для розвитку цифрових фінансових послуг.

Крім того, IFC також надаватиме НБУ технічну допомогу, і допомогу з розробкою та втіленням національної стратегії фінінклюзії.

За даними НБУ, близько 63% жителів України мають фінансовий рахунок, а дві третини населення регулярно користується інтернетом. Кількість активних банківських карток за станом на січень 2020 року перевищує кількість населення України – 42,2 млн штук.

Повідомляється, що 8 з 10 операцій з банківськими картками в Україні – безготівкові. Популяризації карток сприяє зростання кількості компаній, які приймають оплату карткою – воно виросло на 15% за останній рік. Інфраструктура для безготівкової економіки в Україні розвивається, що позначається на зростанні фінінклюзії.

Підписатися на розсилку

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що ФОП дозволили не вести книгу обліку доходів.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284