Нацбанк тестує дистанційну звітність НФУ

  • Юлия
  • 04.03.2020 1254

З 2 березня регулятор тестує новий формат звітності небанківських фінустанов в рамках проекту «спліт».

Нагадаємо, з 1 липня поточного року нагляд і регулювання за небанківськими НФУ перейде до Нацбанку від Національної комісії з державного регулювання у сфері ринків фінансових послуг.

Тестова подача звітності здійснюється на спеціальному ресурсі portal.bank.gov.ua, який працює в режимі отримання і перевірки звітності. Відомо, що перелік звітних даних залишається незмінним до кінця 2020.

Підприємства подають тестову звітність за останній квартал 2019 року, існуючими нормативно-правовими актами термін подачі тестової звітності не обмежений.

На сайті НБУ розміщені вимоги до оформлення звітних документів і реєстр показників тестових файлів звітності. У прикладах міститься опис показників, довідники для їх формування з переліком метрик, опис параметрів, інструкції з формування звітності, некласифіковані реквізити показників тощо.

Адаптація існуючих форм звітності до формату даних НБУ буде проходити поступово. Даний формат дозволить НБУ збирати звітність в більш зручній формі. Для зручності НФУ на сайті Нацбанку і в соцмережах скоро буде викладена відеоінструкція з процедури формування звітності.

Підписатися на розсилку

Нагадаємо, з липня 2020 року до НБУ переходять функції регулювання страхових, фінансових і лізингових компаній, кредитних спілок, ломбардів, бюро кредитних історій. А регулювати недержавні пенсійні фонди і фонди фінансування будівництва буде НКЦПФР.

До речі, раніше ми писали про те, що згідно з дослідженнями Masterсard, третина українців не має банківських рахунків.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284