Нацбанк поновлює звіти для небанківських установ

  • Юлия
  • 10.08.2022 2350

За даними НБУ, з 15 серпня регулятор поновлює надання небанківськими фінустановами регулятору інформації та подання документів з питань ліцензування та реєстрації.

Як йдеться у повідомленні Нацбанку, встановлюються терміни виконання вимог та запитів НБУ щодо надання інформації та документів, спрямованих під час дії військового стану.

Також з 15 серпня встановлюються терміни для надання документів та інформації, яку раніше планувалося надавати з дня припинення або скасування військового стану в Україні.

До речі, акцентується, що поновлення стосується не всіх установ, є винятки.

В окремих випадках Нацбанк може встановити піднаглядним особам інший термін для надання інформації та документів. Зокрема, для небанківських установ, що розташовуються у зоні бойових дій або на тимчасово окупованих територіях, подання звітності зупиняється до моменту деокупації.

Раніше, з 3 березня, небанківські установи в Україні були звільнені від подання звітності НБУ через запровадження військового стану на території країни.

На думку експертів Нацбанку, на даний момент більшість учасників ринку небанківських фінансових послуг уже оговталися від шоків війни та відновили свою роботу.

Таким чином, надання інформації та подання документів регулятору – важлива передумова нормального функціонування ринку, незважаючи на війну в Україні.

Підписатися на розсилку

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Україні розширили список одержувачів грантів за проектом «еРобота».

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284