Нацбанк тимчасово знизить інтерчендж і скасує тарифи в СЕП

  • Юлия
  • 20.03.2020 1322

НБУ має намір тимчасово скасувати тарифи на банківські перекази в СЕП і знизити комісію інтерчендж.

Система електронних платежів НБУ на час карантину буде працювати за нульовими тарифами.

За даними Сергія Холода, заступника голови НБУ, буде також знижена міжбанківська комісія інтерчендж, яку банки платять один одному, обслуговуючи клієнтів інших банків.

На думку експертів, найкраща лінія поведінки в умовах карантину – орієнтація на онлайн-операції і дистанційованість.

«Необхідно зробити безготівкові платежі дешевше, ніж готівка», – зазначає прес-служба НБУ, цитуючи Сергія Холода. Фахівці відзначають, що зниження інтерчендж має здійснюватися адміністративним шляхом.

До речі, Нацбанк має можливість підтримувати банки знезараженою готівкою до травня. Про це фахівець повідомив на нараді, що проходила в форматі конференц-дзвінка. У нараді взяли участь більше 50 банків і представники банківських асоціацій, а також всі члени правління НБУ.

До закінчення карантину тематичні наради з банківським співтовариством НБУ буде проводити в онлайн-форматі раз в 10 днів.

Варто зазначити, що на цей момент НБУ провів ряд заходів щодо забезпечення карантинних заходів. Зокрема, банкам була надана відстрочка на проведення стрес-тестування, введення буферів капіталу і скасовані виїзні перевірки банків.

Підписатися на розсилку

Пізніше НБУ має намір дати банкам відстрочку з надання ними річної фінансової звітності, а також перенести оцінки бізнес-моделей.

Нагадаємо, раніше ми писали про наслідки кредитних канікул в карантин для позичальників.

Читайте також


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284

На нашому сайті використовуються файли cookie для збору інформації в маркетингових цілях. Детально про збір інформації ви можете ознайомитися в «Політиці конфіденційності».


Warning: Undefined array key "wmuPhraseDoingUpload" in /home/platon00/platon.ua/www/wp-content/plugins/wpdiscuz/options/class.WpdiscuzOptions.php on line 1284